Nytt år och nya trädgårdsmöjligheter! Har du börjat fantisera och drömma om hur du skulle vilja att din trädgård såg ut? Har du tänkt på vilken stil, vilka färger eller kanske vill du ha ett eget trädgårdsparadis med odlingar och fruktträd? I gamla trädgårdar kan de befintliga växterna ha sett sina bättre dagar och det kanske inte räcker med beskärning för att trädgården ska bli som du vill men förhasta dig inte med att ta bort träden, ett fyrtio år gammalt träd är svårt att ersätta.

Har du ett helt nytt hus och ingen trädgård alls gäller det att veta var man ska börja och inte hasta iväg och köpa växter utan att ha en plan, precis som huset byggdes efter ritningar så planerar och bygger man en trädgård också. Det är många saker man behöver ta hänsyn till, cykelparkering, insynsskydd och det svåra dilemmat var kompost, soptunnor och torkvindan ska stå. De ska vara nära till hands men man vill ju inte ha dom i blickfånget jämt!

Husets storlek har också betydelse för hur man planerar en trädgård, med växter kan man skapa rum och en lång och tråkig uppfart kan få ett helt annat uttryck och kännas kortare. Möjligheterna är många när det kommer till trädgårdsplanering. Så fortsätt med drömmen om en trädgård, det kan bli verklighet!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny