Nu har trädgården satt fart igen. Många gräsmattor har farit illa i vinter och så även min. Rosor har jag fått klippa ner helt för att de ska komma igång igen. Den fina honungsrosen hade långa döda grenar som jag fick ta bort, ingen blomning på den i sommar alltså men den lever i alla fall! Men så är det med trädgård, ibland tar växterna stryk och trots att vi gör allt vi kan för att de ska trivas så rår vi inte över vädret. Nåja de rosor som mår bra kommer snart att blomma och det är jag glad över!

På bilden är det den fascinerande kameleontbusken och praktspirea. Kameleontbusken som har både vita och rosa bladspetsar, den klättrar på pergolan/spaljen som jag passerar till mitt lilla kontor så jag ser den ofta. Senare på sommaren blommar kaprifolen och den söta doften sprider sig över trädgården. Det är viktigt när man planerar en trädgård, dofterna ska finnas nära där du passerar ofta och kan njuta av växterna.

Meny