Trädgårdsdesign

  1. Hem
  2. Trädgårdsdesign

Trädgårdsdesign

Bra trädgårdsdesign utgår ifrån dina behov och tomtens förutsättningar, den för samman hus och trädgård till en fungerande helhet.

Med en trädgårdsritning får du en plan och tydlig struktur att utgå ifrån oavsett om du ska anlägga din trädgård själv eller anlita någon annan. En välplanerad trädgård med rätt växter och material blir mer lättskött och ge dig mer tid att njuta av din trädgård.

trädgardsritning

Trädgårdsritning

En trädgårdsritning är en detaljerad och skalenlig ritning. Den är ritad i plan, (dvs fågelperspektiv) och även en 3D-visualisering där du får en helhetsbild av trädgården och för lättare ska kunna se hur trädgården ser ut när den vuxit till sig. Uteplatser, rumsindelning, växthus, spaljéer, gångar mm är inritade – utifrån era önskemål och behov. Till ritningen följer det med ett komplett växtförslag med antal växter och sorter, en beskrivande text av ritningen samt skötselanvisningar.

Så här går det till:

  • Vi träffas hemma hos dig och diskuterar dina behov och önskemål utifrån checklistan. Du har en skalenlig situationsplan där alla byggnader, ev träd eller stenar/berg är inritade. Du får gärna visa bilder på sådant du tycker om.
  • Du får ett utkast där du har möjlighet till revidering/tillägg innan ritningen färdigställs.
  • Ritningen får du digitalt och i pappersform.

Trädgårdsdesign

Trädgårdsskiss

En trädgårdsskiss är ett övergripande förslag på hur man kan disponera sin tomt. Skalenligt ritad i plan (fågelperspektiv) med uteplatser, planteringsytor ev odling och förslag på 4-5 lämpliga växter.

Så här går det till:

  • Vi träffas hemma hos dig och diskuterar dina behov och önskemål utifrån checklistan.Du har en skalenlig situationsplan där alla byggnader, ev träd eller stenar/berg är inritade.
  • Du får ett utkast där du har möjlighet till revidering/tillägg innan skissen färdigställs.
  • Skissen får du både digitalt och i pappersform.

Skissen kan givetvis senare kompletteras med planteringsförslag.

För bostadsrättsföreningar och fastighetsägare kan trädgårdsdesign innebära förnyelse av befintlig utemiljö t.ex. vid gemensam uteplats eller göra entrén till kontoret representativ och fräsch med mer lättskött och anpassad växtlighet.

Meny