Hösten övergick i vinter väldigt snabbt i år. Vips så kom snön ovanligt tidigt och trädgården blev helt vit. Hoppas att ni hann med att sätta gnagskydd runt trädstammar. Ullungrönn är en favorit för haren så skynda er ut och skydda era träd!

Förutom det så vill jag tipsa om en annan favoritväxt nämligen klätterhortensia, Hydrangea petiolaris. Den är inte härdig i riktigt hela landet men klättrar den mot en husvägg så tål den mycket kyla eller så kan du ha den som marktäckande växt, det har jag! Den kryper den fram under rododendron och barrväxter, slingrar sig upp på trädstammarna runtomkring. Snart når den fågelholken.

Att använda den som marktäckare gör den tåligare mot kylan eftersom ett rejält snötäcke skyddar bra och risken för nedfrysning minskar. Blomställningen är så otroligt vacker och även när den sen är överblommad så finns de vackra papperstunna blommorna kvar. Det enda negativa jag kan komma på är att den tar tid på sig att komma igång, så ha tålamod de första åren ge den bara kärlek, vatten och gödsel så kommer den att belöna dig! Just för att jag tycker så mycket om den så finns den i AMJ trädgårdstjänsters logotype!

Vill du ha fler trädgårdstips till din trädgård så håll utkik här eller på min Facebook eller Instagram!

Meny