Vad innehåller en trädgård tycker du? En uteplats svarar de flesta, någonstans att sitta ner och äta. Sen är det många som vill ha insynsskydd, inte sitta som på en scen inför storpubliken som går utanför på gatan. Helt rätt jag är förstår precis, men vad mer ska en trädgård innehålla?

Rumsligheten. Rama in trädgårdens och avgränsa den med hjälp av staket, häck, buskage. Plantera träd givetvis, det heter ju faktiskt träd-gård, men tänk på att träd blir stora så välj med omsorg och plantera dom inte längst bort i trädgården för då får du inget ”tak”. Äppelträden har oftast en lämplig storlek och de är ju också lämpliga att beskära.

Kom ihåg barrväxterna också! Barrväxterna skapar tydliga siluetter och är gröna året runt, det finns ngt att titta på även under vintern. Pelarformade och klotformade tujor är fina tillsammans eller varför inte en sockertoppsgran. Väldigt vackra att belysa eller varför inte ha en ljusslinga eller ljusnät i? Alla de här är lämpliga i storlek för villa och radhusträdgården, börja med och smyg in en eller två och känn efter, du kommer att förstå dess tjusning!

Vad mer ska trädgården innehålla? Jo gångar givetvis. Du vill ta dig från garaget till entrén eller kunna gå runt huset utan att behöva bli blöt i gräset? Man behöver inte alltid använda betongsten, grus skapar lite mer rörelse och är inte så statiskt. Kanske ytan framför friggeboden kan vara grusbelagd och få plats för en bänk? Hur är det då med gräsmattan? Jo visst de flesta vill ha en gräsyta, lite för bollspel och lek, men kanske behöver den inte vara så jättestor ändå? Den kräver en hel del skötsel.

En trädgård ska väl också vara personlig? Absolut! Det är du/ni som bor där och ska trivas, ha lite is i magen och känns efter vilka andra funktioner ni behöver!

Här under fliken nyheter kommer det mer trädgårdsinspiration under hela året, hoppas att du hittar något som du gillar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny