Så börjar äntligen trädgårdssäsongen och att vårfixa i trädgården är angeläget för att den ska kunna bli fin under hela sommaren. Att vara flitig och rensa ogräs under vår och försommar ger bra resultat senare under säsongen.

Nu känns  det mesta känns så mycket roligare, det är ljust hela kvällen och ibland vill man inte gå in. Jag vet av egen erfarenhet att det brukar vara så med mig, när man får upp farten så är det svårt att avbryta. Men då kan det ibland bli lite för mycket, ömmande rygg och blåsor i händerna är återkommande. Så ta det lite lugnt. Bra för både dig och trädgården.

Här kommer mina bästa tips på hur du ska få en fräsch vårträdgård.

  • Vänta med att städa i trädgården tills jorden har torkat upp, det ska inte vara blött och isigt.
  • Städa inte så mycket i trädgården, den ska inte vara kliniskt ren! Har du mycket löv på gräsmattan – kör sönder dom med gräsklipparen och en del kan du räfsa in under buskarna.
  • Klipp vissna och döda växtdelar i små delar och låt dom ligga kvar i rabatterna så blir maskarna glada och jorden blir bättre på sikt. Alla växtrester kommer ju att försvinna sen när bladen växer och blir stora.
  • Rensa bort ogräs ur rabatter, stengångar, uteplatser och grusytor. Gör det nu så har du ett försprång. Sopa (eller använd lövblås) sen upp efter dig så att inte växtrester blir kvar i fogar, för då kommer ogräset att trivas där.
  • att vårfixa i trädgården ska vara roligt så dela upp arbetet och ta inte allt på en dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny