Jo det är sant, man kan ha en vacker trädgård under vintern också. Det som skiljer våra trädgårdar här uppe i norr från södra Sverige är att mycket av det kan komma att gömmas under snön. Verkar inte bli så den här vintern dock ;D Men du kan ändå få en vinterträdgård.

Det man ska tänka på är stommen i trädgården, alltså träd och buskar. De som ramar in trädgården och skapar olika höjder. Tänk dig en trädgård med bara gräsmatta och sommarblommor eller perenner i! Vad händer då snön kommer? Jo allt göms där under. Platt som en pannkaka bli trädgården! Inget händer, inget att vila ögonen på.

Snön och iskristaller blir så vackra på trädens och buskarnas kala grenar och ger former till trädgården. Klippta häckar ger strama siluetter från april till november och blir vackert dekorerade i fluffigt vitt under resten av året. Sen ska vi inte glömma bort det som är vintergrönt, som barrväxterna. Idegran, sockertoppsgran och rododendron ska vi inte glömma bort, gröna hela året. Om man sen vill ha perenner som inte räds lite frost och minusgrader utan håller formen hyfsat bra så är mitt tips höga prydnadsgräs, den mycket tåliga bergenian och gullgröna för att nämna några härdiga och bra växter för Norrland.

Så om du vill skapa en vinterträdgård, satsa på stabila träd och buskar som ramar din trädgård och dekorera den ytterligare med höga gräs och htåliga perenner. Fler idéer och trädgårdsinspiration hittar du här under nyheter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny