När vår trädgård började ta form så blev behovet av belysning viktigt. Jag är ingen expert på belysning men jag har lärt mig en del med åren så jag förstår hur och varför man belyser föremål och växter i trädgården.

Om man som vi bor granne med skogen, då förstår man hur mörk höstkvällarna är i trädgården. När man tittar ut är det bara svart. Utan månsken och stjärnor, som man ser betydligt bättre än i stan, blir det inga skuggor eller ljus, bara svart.Har man nu planerat och anlagt en trädgård vill man ju se den inifrån huset också när mörkret kommer.

Vintergröna växter som tex tuja kommer ju verkligen till sin rätt i trädgården om den får rätt belysning. Träd ger fina siluetter och skapar fin stämning.

 

Jag råder alla att planera för belysning i trädgården. Rätt belyst trädgård gör den levande och intressant även mörka höstkvällar.

Meny