Nu har även trädgården gått i vintervila. Hos mig har fåglarna kalasat på alla växter som har bär, sidensvansar och domherrar har länsat det mesta så nu lär dom inte hitta något mer i min vinterträdgård. Dom börjar alltid med rönnbär och prydnadsaplarnas bär, sen hagtorn och så aronians bär som verkar vara det som smakar sämst!

Hur mycket jag än älskar trädgård och växter så behöver jag vara ledig från den också. Så känner nog alla känner som brinner för något, oavsett vad det är. Vintern sätter naturligtvis stopp för att rent fysiskt jobba i trädgården men inte i tanken! Där pågår det. Under den här tiden för återhämtning kan många idéer och inspiration till trädgårdsprojekt dyka upp. Tex växtval till en plantering som ska gå i blått eller hur man kan skapa små rum i trädgården med hjälp av häckar.

Det är också nu som man kan titta på sin trädgård och se den med andra ögon. Kanske behövs det lite bättre tak till trädgården, ett par träd och kanske  häck mot grannens garage?

En trädgård kan inte bara bestå av perenner och prydnadsgräs. Det är buskar och träd som utgör stommen och det blir väldigt tydligt under vintern när alla löv har fallit. Träden är vackra siluetter som kan belysas och snötäckta grenar i ett buskage är vackert.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Fill out this field
Fill out this field
Ange en giltig e-postadress.

Meny